Netflix aktie

Netflix aktie

Netflix er et amerikansk selskab der tilbyder online-streaming af film og serier via internettet. Netflix blev stiftet i 1997 af Marc Randolph og Reed Hastings, og er i dag tilgængeligt stort set i hele verden.

I år 2022 rundede Netflix 221,6 millioner abonnenter på verdensplan, fordelt på 74,6 millioner i USA og Canada, 74 millioner i Europa, Mellemøsten og Afrika, 39,9 millioner i latinamerika, samt 32,7 millioner i Asien.

Netflix er rangeret som nummer 115. mest værdifulde selskab i USA, og det 219. mest værdifulde selskab på verdensplan, på henholdsvis Forbes Fortune 500 og Forbes Global 2000 lister. Fra 2010 og frem var Netflix den bedste præsterende aktie på S&P 500.

Se lignende aktie:

Historisk Netflix aktiekurs

Siden sin introduktion på aktiemarkedet har Netflix aktien haft en stabil opadgående tendens, den sende en Netflix aktie fra en pris på 1,21 dollars i 2002, til en pris på en Netflix aktie på 13,71 dollars i 2013.

Siden 2013 har Netflix aktien haft enorm fart på, og har set en stigning på næsten 3000% frem mod juni 2018. Herefter stagnerede aktien sig, og svingede dernæst lidt op og ned, inden den i slutningen af 2019 igen fik fart på.

I oktober 2019 kostede en Netflix aktie 275 dollars, der herefter steg til en pris på en Netflix aktie på 691 dollars, da aktiekursen toppede i november 2021. Her stopper succeshistorien for Netflix aktien så for nu, for siden aktiekursen toppede i november 2021 er den faldet med over 70%. I starten af maj 2022 er prisen på en Netflix aktie helt nede i 200 dollars.

Det store fald skal både tilskrives skuffende resultater, der i starten af 2022 ikke blev taget godt imod af investorerne. Siden har faldende abonnenter også været medvirkende til, at aktiekursen er fortsat med at falde. Det har ramt Netflix aktien hårdt, der ligger i det laveste niveau i næsten 5 år.

Netflix aktie – er det en god investering

Der kan være flere forklaringer til de faldende antal abonnenter, og de skuffende regnskaber i de sidste par kvartaler, men forklaringen er vidt forskellig alt afhængig af hvem man spørger. Nogle peger på for høje priser, indhold af for ringe kvalitet, og indhold der ikke afspejler alle.

Dertil må det også nævnes at der er hård konkurrence på markedet, og at dette også spiller en rolle, i forhold til at Netflix mister kunder. Forklaringerne på Netflix nedtur er mange, og allerede nu har Netflix annonceret tiltag, der har til hensigt at få vendt skuden.

Det har blandt andet resulteret i at Netflix vil tilføje annoncer til deres platforme, og at de vil igangsætte en større indsats, der skal forhindre at Netflix abonnenter deler deres abonnement med for mange andre.

Hvad det vil have af påvirkning på resultaterne hos Netflix, og om det kan være med til at vende skuden må tiden vise, men tror du på at Netflix kan klare sig igennem deres nuværende krise, så kan du fange Netflix aktien til den billigste pris i de seneste 5 år.