Toyota aktie

Toyota aktie

Toyota er et japansk multinationalt selskab der blev stiftet i 1937, som en udbryder af Toyoda Automatic Loom Works. Udbrydelsen og den selvstændige stiftelse af Toyota kom som følge af, at selskabet i 1933 havde åbnet en division for udvikling og markedsføring af motorkøretøjer.

Det førte til at Toyota Motor Co. blev stiftet som et selvstændigt selskab i 1937, og er i dag det Toyota som vi kender til. Ideen til at udvikle og markedsføre motorkøretøjer var dog kommet flere år før, og den første toyota bilmodel så dagens lys i 1924.

I dag er Toyota verdens største producent af biler, en position der ellers var blevet tabt i 2020 til Vokswagen. Det skyldes ikke mindst at det faldende salg og omsætning i foråret 2020, som følge af corona krisen, er blevet erstattet med en stor fremgang i både salg og omsætning.

Se lignende aktier:

Historisk Toyota aktiekurs

Som følge af et hård år i 2020, blandt andet på baggrund af corona krisen, mistede Toyota en kort overgang sin position, som den største bilproducent i verden. Den position vandt Toyota dog tilbage igen allerede året efter, hvor der igen var kommet gang i salg og omsætning hos Toyota.

Som den største bilproducent i verden indtager Toyota en solid markedsposition, hvilket også har afspejlet sig i en stigende aktiekurs. Aktiekursen for Toyota aktier har således været i god vækst siden 2011-2012, men er særligt ovenpå corona krisen i 2020 steget voldsomt.

Siden slutningen af 2011 er aktiekursen steget med omtrent 170%, fra en pris på en Toyota aktie på 62 dollars, til en pris på en Toyota aktie på 168 dollars. Der har altså været tale om en ganske god udviklingen i aktiekursen, hvis man ser på aktiekursen det seneste årti.

Størstedelen af den stigning skal findes frem mod 2013, og igen fra tiden efter corona krisen. Samlet set ligger aktiekursen som sagt i en samlet stigning på over 170%, og for investorerne bliver det store spørgsmål nu, om den udviklingen vil fortsætte med at vare ved.

Toyota aktie – er det en god investering

Det seneste år har Toyota aktier været en rigtig god investering, med et afkast på en Toyota aktie på omtrent 170%. I forhold til fremtiden ser vi også gode tegn på, at Toyota aktier vil fortsætte med at være en god investering.

Toyota indtager en meget stærk markedsposition, hvor de er den største bilproducent i verden. Samtidig er Toyota meget fremme på det teknologiske område, og står stærkt i forhold til det udvikling af nye produkter, samt i forhold til den grønne omstilling, der vil have en afgørende indflydelse på markedet i fremtiden.

Du bør derfor undersøge Toyota aktier nærmere, for at se på om du kan sige noget om, hvordan aktiekursen vil udvikle sig i den kommende tid. Tror du på at Toyota vil bevare deres stærke markedsposition, og at aktiekursen vil fortsætte med at stige, så kan Toyota aktien hurtigt vise sig at være en rigtig god investering.