Facebook aktie

Facebook aktie

Facebook er et social medie stiftet af Mark Zuckerberg i 2004, oprindeligt kun tiltænkt som et socialt medie for studerende, men som i takt med den stigende interesse, blev et socialt medie for alle. Facebook er i dag en af de mest besøgte hjemmesider, med over 2 milliarder brugere.

Selskabet bag Facebook hed ved stiftelsen blot Facebook Inc., men skiftede i 2021 navn til Meta Platforms, som et led i en større overhaling af selskabets platforme, der har til formål at være endnu en frontløber på markedet med deres Metaverse.

Kort beskrevet er Metaverse et tæt forbundet netværk af digitale platforme, der gør det muligt for brugere at mødes i en virtuel verden. Ideen til Metaverse stammer fra konceptet af samme navn, der blev populariseret op gennem 1990’erne. Metaverse har et stort potentiale, men er stadig i en tidlig og udviklende fase.

Lanceringen af navneskiftet og fokus til Metaverse kommer samtidig på baggrund af, at Facebook i den seneste tid har haft en dalende popularitet. Det skyldes både beskyldninger om censur, men også mange andre negative forhold. Det har fået Facebook til at kigge mod nye retninger, og hvor der bliver satset stort på Metaverse.

Se lignende aktier:

Historisk Facebook aktiekurs

Facebook aktien har været en fremragende investering for investorerne i mange år, hvor aktiekursen nærmest kun er vokset år fra år, helt tilbage siden 2013. Det er næsten 10 års uafbrudt vækst på aktiekursen, der har set en stigning siden 2013 på over 1300%, frem til at prisen på en Facebook aktie toppede i september 2021.

Prisen på en Facebook aktie gik således fra en pris på under 25 dollars i 2013, til en pris på en Facebook aktie i september 2021 på 378 dollars. Siden aktiekursen toppede i september 2021, har aktiekursen set et stort fald.

Det hænger ikke mindst sammen med de føromtalte beskyldninger om censur, samt andre politiske agendaer, og at Facebook har haft en meget dalende brugertilslutning, som endda i løbet af 2022 for første gang oplevede en negativ vækst.

Disse forhold har været stærkt medvirkende til at sende Facebook aktien i bund, og i starten af maj 2022 ligger prisen på en Facebook aktie helt nede i 211 kr. Det svarer til et fald på omtrent 44% siden september 2021.

Spørgsmålet er om aktien har set sine bedste dage, eller om den på sigt vil begynde at stige igen. Meget afhænger af succesen med Metaverse, men også på at Facebook får held til, at vende den negative stemning der spreder sig om selskabet for tiden.

Facebook aktie – er det en god investering

Historisk set har Facebook aktier været en rigtig god investering, i hvert fald for de investorer, der nåede at sælge ud inden vi gik ind i 2022. Siden 2022 har aktiekursen mistet op mod halvdelen af sin værdi, og har medført store tab for både Facebook, og de investorer der har holdt fast i deres investeringer.

For investorerne og ikke mindst Facebook selv, afhænger meget nu af succesen med Metaverse, som Facebook satser alt på. Om Metaverse bliver så stor en succes, at vi igen vil se prisen på en Facebook aktie mellem 3-400 dollars, er dog alt for tidligt at sige noget om.


Facebook aktien er en interessant aktie, da den har en global rækkevidde, og allerede før har vist, at den er i stand til at vækste meget på kort tid. Tror du på at Facebook får held med deres nye Metaverse, så bør du holde rigtig godt øje med Facebook aktier i den kommende tid.