Pfizer aktie

Pfizer aktie

Pfizer er et amerikansk selskab stiftet i 1842 i Brooklyn, New York, hvor også selskabet i dag har dens hovedsæde. Pfizer er en lægemiddelproducent med en lang række lægemidler på bagen, men er dog mest kendt i nyere tid for bidrag i kampen mod COVID-19 med deres COVID-19 vaccine.

Pfizer har som sagt en lang række andre lægemidler og produkter, i tillæg til deres succesrige COVID-19 vaccine. De producerer og markedsfører ikke mindst verdens mest omsatte lægemiddel Lipitor, der bruges til at behandle patienter med et for højt kolesterol.

Der gemmer sig også en lidt grimmere historik hos Pfizer, der i 2010 blev dømt for at have begået organiseret kriminalitet, i det Pfizer ikke fortalte læger og patienter, at deres forsøg med et lægemiddel ikke var mere effektivt end placebo.

I forbindelse med deres COVID-19 vaccine har Pfizer i Danmark også haft problemer, da de ligger i strid med den danske stat. Striden går på at det er muligt at få flere doser vacciner ud af et hætteglas, end hvad der oprindeligt var tiltænkt.

Se lignende aktier:

Historisk Pfizer aktiekurs

Udviklingen, fremstillingen og markedsføringen af flere afgørende lægemidler, herunder ikke mindst Lipitor, sendte op gennem 90’erne aktiekursen for Pfizer aktier i vejret, med en stigning på over 1000% fra 1994 og frem til 1999. Prisen på en Pfizer aktie gik således fra rundt regnet 4 dollars, til en pris på en Pfizer aktie på over 44 dollars.

Aktiekursen kom ind i en nedadgående tendens i de følgende år, og faldt stille og roligt helt frem til 2009. Her satte udviklingen og markedsføringen af nye produkter, endnu engang fart på Pfizer aktierne. Prisen på en Pfizer aktie steg fra 12 dollars i 2009 til 41 dollars i 2018, en samlet stigning på over 200%.

Herefter fulgte en større nedtur for aktien, der sendte prisen på en Pfizer aktie helt ned i 27 dollars i 2020, inden udviklingen og markedsføringen af COVID-19 vaccinen, sendte aktiekursen op i rekordhøje højder. I starten af maj 2022 ligger prisen på en Pfizer aktie således på 49 dollars, en samlet stigning på over 80% siden 2020.

Pfizer aktie – er det en god investering

Pfizer er en af de helt store aktører inden for udvikling, fremstilling og markedsføring af lægemidler, og sender gang på gang revolutionerende og afgørende lægemidler på markedet. Det har vi set med Lipitor, COVID-19 vaccinen, og mange andre lægemidler fra Pfizer.

Der er derfor god grund til at tro på Pfizer vil være en dominerende spiller på markedet, i rigtig mange år frem endnu. Spørgsmålet er om den faldende efterspørgsel på COVID-19 vacciner vil have effekt på Pfizer, men for nu ser de ud til at klare sig fri, i modsætning til andre producenter af COVID-19 vacciner.

Hold derfor godt øje med Pfizer aktien i den kommende tid, da den har vist sig som en god investering historisk set, og da den lige nu befinder sig på et historisk højt niveau. Det vidner om en aktie med vind i sejlene, så hold derfor godt øje med Pfizer aktien.