DSV aktie

DSV aktie

DSV er et dansk selskab der beskæftiger sig med transport- og logistik, med nuværende hovedsæde i Hedehusene på Sjælland. Selskabet er en af verdens førende transport- og logistikvirksomheder efter DHL, Kuehne + Nagel, samt DB Schenker.

DSV er opdelt i tre divisioner der har hvert sit fokus, herunder Road-divisionen der står for selskabets transportnetværk, Air & Sea-divisionen som transporterer gods rundt med fly og skibe, samt Solutions-divisionen der tilbyder opbevaring og lagerløsninger.

Se lignende aktier:

Historisk DSV aktie

Historisk set har DSV aktien haft en stabil og opadgående tendens siden årtusindeskiftet, hvor prisen på en DSV aktie er gået fra at koste under 20 kr., til en pris på en DSV aktie i dag på over 1.100 kr. Da DSV aktien foreløbigt toppede i september 2021, kostede en DSV aktie over 1.600 kr.

Der har altså været tale om en rigtig god vækst hen over de seneste 20 år, men særligt stærkt er det gået fra 2015, men især efter det indledende fald på grund af corona krisen i foråret 2020, er aktiekursen for DSV skudt i vejret.

Efter et indlendende fald oven på corona krisen, og nedlukningerne af samfundene rundt om i verden, fik DSV aktien rigtig god fart på, hvor den fra april 2020 og frem til september 2021 steg med over 300%.

Siden er aktiekursen faldet en smule, hvilket ikke mindst skyldes den lavere indtjeningsmargin, der faldt i løbet af 2021. Det har givet udslag i en faldende aktiekurs hen mod slutningen af året, samt i begyndelsen af 2022. Aktiekursen ligger ved udgangen af april 2022 på 1.170 kr.

DSV aktie – er det en god investering

Historisk set har DSV været en rigtig god investering, og har kun med et meget lille udfald omkring corona krisen, haft en konstant opadgående aktiekurs. Det har gjort DSV aktier til en af de mest populære aktier vi har herhjemme.

Det skyldes både den gode vækst men også det store udbytte, der udbetales af selskabets overskud. Det har gjort DSV aktier meget attraktive hen over årene, men det seneste halve års tid, har tendens været helt anderledes nedadgående.

Det kan som nævnt ovenfor ikke mindst forklares ved de lavere indtjeningsmarginer, som DSV har oplevet i 2021 og starten af 2022. Det har sat en dæmper på væksten, og har i stedet sat gang i en mindre nedtur.

DSV aktier vedbliver dog med at være meget attraktive, da transport- og logistikbranchen altid vil være vigtig, og med den stærke markedsposition som DSV indtager, har vi stor tiltro til, at DSV aktierne før eller siden, vil begynde at stige igen. Hvornår det sker er svært at sige noget om, men vi anbefaler at du holder godt øje med aktien i de kommende måneder og år.