Volvo aktie

Volvo aktie

Volvo er et svensk selskab stiftet i 1927 af Assar Gabrielsson og Gustav Larson, og har sit nuværende hovedsæde i Göteborg, Sverige. Selskabets primære fokus er på produktion og salg af lastbiler og busser, men selskabet har også andre aktiviteter, herunder maritime og finansielle services.

Volvo er også kendt for deres personbiler, der produceres og markedsføres gennem Volvo Cars, der i 1999 blev frasolgt til Ford, og senere til kinesiske Geely Holding Group. Både Volvo og Volvo Cars opererer i dag med samme logo, og det er derfor svært ved første øjekast, at skelne de to fra hinanden.

Den første bil som Volvo sendte på markedet var Volvo ÖV 4, der blev sendt på markedet i 1927, tre år efter selskabets stiftelse. Den først lastbil blev sendt på markedet året efter, og blev med det samme en stor succes. Siden er succesen vokset for Volvo, der i dag er en meget respekteret og anerkendt producent af motorkøretøjer.

Se lignende aktier:

Historisk Volvo aktiekurs

Den historisk Volvo aktiekurs har været ret svingende, hvis man kigger på aktiekursen hen over de seneste knap 20 år, men har overordnet set haft en ganske god fremgang. Fra 2004 og frem til 2022 er aktiekursen steget med knap 300%.

Således er prisen på en Volvo aktie steget fra en pris på 53 svenske kroner i 2004, til en pris i starten af maj 2022 på en Volvo aktie på 157 svenske kroner. Aktiekursen har været endnu højere, og vi skal kun tilbage til starten af 2022, hvor prisen på en Volvo aktie i januar lå på 215 svenske kroner.

Problemer med forsyningskæderne og stigende priser der presser samfundsøkonomierne, har dog sat aktiekursen under pres i løbet af 2022. Krigen i Ukraine tager også meget fokus, hvor Volvo nægter at sælge motorkøretøjer til det russiske marked. Disse forhold er alt sammen noget der er med til at presse finanserne hos Volvo, og samtidig med til at sætte aktiekursen under pres.

Volvo aktie – er det en god investering

Som alle andre i branchen halter Volvo aktien i denne tid, da der er store problemer med forsyningskæderne, og da salgene vil blive påvirket af, at Volvo dertil har trukket sig fra det russiske marked. Det er derfor svært at spå om den umiddelbare fremtid for Volvo aktien, der både kan fortsætte nedturen, men også hurtigt begynde at stige.

Der er mestendels tale om eksterne faktorer med forsyningskæderne, noget vi tror på vil normalisere sig med tiden. Derfor tror vi at udfordringerne hvad det angår, vil løse sig selv hen ad vejen, og er ikke noget der vækker den store bekymring på den lange bane.

Vi ser forholdsvis gode muligheder for Volvo aktien på sigt, der lige nu befinder sig i lidt af en krise, ligesom resten af markedet for bilproducenter gør det. Forsyningskæderne vil på et tidspunkt rette sig op, og vi tror på det vil give vind i sejlene for Volvo.

Tror du også på det bør du holde godt øje med Volvo aktier i den kommende tid, da der kan være gode investeringer at lave. Husk at undersøge aktien grundigt inden du investerer, så du opnår den største sikkerhed for, at du får lavet de helt rigtige investeringer.