NIO aktie

NIO aktie

NIO er et kinesisk multinationalt selskab stiftet i november 2008. Selskabet bag NIO har i dag sit hovedsæde i Shanghai, Kina, og beskæftiger sig primært med udvikling, produktion og markedsføring af elbiler, til markeder rundt om flere steder i verden.

I tillæg til det primære fokus på udvikling, produktion og markedsføring af elbiler, så har Nio også andre aktiviteter, herunder gennem NIO Life, der er en tøjkollektion, NIO Service, der er selskabets netværk af servicecentre, samt NIO Power, der er stationer til udbytning og opladning af batterier.

Som følge af corona krisen i foråret 2020 oplevede NIO et fald i omsætning, da corona krisen medførte et mindre salg af deres elbiler og andre produkter. Det ændrer dog ikke ved at NIO har øget salget hvert år mellem 2018-2021, med et totalt salg i 2018 på 11.000 enheder, mod et total salg i 2021 på knap 170.000 enheder.

Se lignende aktier:

NIO historisk aktiekurs

Siden april 2020 har NIO aktien først set en stor stigning, og har efterfølgende været inde i et stort fald. Den store stigning skal ses i lyset af den store investering, som NIO modtog fra kinesiske investorer i april 2020. Det fik aktiekursen til at stige eksplosivt, med en samlet stigning på mellem april 2020 og januar 2021.

Således steg prisen på en NIO aktie fra en pris på 2,6 dollars i april 2020, til en pris på knap 62 dollars i januar 2021. Det svarer til en samlet stigning på over 2000%, og var i perioden en voldsom god investering for investorerne.

Siden er aktiekursen faldet drastisk, og ligger i maj 2022 med et fald på næsten 80%, siden aktiekursen på en NIO aktie toppede i januar 2021. Prisen på en NIO aktie er i dag på 13,5 dollars, et niveau der dog stadig ligger væsentligt over niveauet, i tiden inden den store investering i 2013.

Det store fald skyldes flere faktorer, hvor blandt andet corona krisen har sat tydelige spor for NIO, men hvor NIO også har været presset af konkurrenter, hvor ikke mindst Tesla prismæssigt har udkonkurreret NIO. Senest har NIO meddelt de indstiller produktionen, som følge af at corona spreder sig igen i Kina. Det har medført endnu et stort fald i aktiekursen.

NIO aktie – er det en god investering

Vi ser mange negative tegn på NIO aktien, der står med store udfordringer i disse år. Stor konkurrence, og med corona der spreder sig i Kina, står NIO i en rigtig svær situation. Det har også afspejlet sig i aktiekursen, der ikke ser ud til at stoppe med at falde.

Vær derfor opmærksom på risikoen ved NIO aktier hvis du overvejer at investere, da der er flere negative tegn på aktien i denne tid. Omvendt er aktiekursen meget lav, så tror du på at NIO kan få vendt skuden, så kan aktien hurtigt vise sig at være en god investering.