SimCorp aktie

SimCorp aktie

SimCorp er et dansk selskab stiftet i 1971 i København, hvor SimCorp til stadighed har deres hovedsæde. Selskabet leverer finansielle IT-løsninger til forvaltere af kapital i hele verden, herunder banker, nationalbanker, pensionskasser, investeringsforeninger og mange flere.

Selskabet har i dag rundt regnet 2.000 medarbejdere, hvoraf omtrent halvdelen sidder i København, mens selskabet også har medarbejdere fordelt på datterselskaber i lande som Tyskland, Østrig, Belgien Storbritannien, Frankrig og USA.

Se lignende aktier:

Historisk SimCorp aktiekurs

SimCorp havde nogle ganske fine år på aktiemarkedet i årene op til finanskrisen i 2008, og hvor prisen på en SimCorp aktie gik fra 17 kr. i slutningen af 2002, til en pris på en SimCorp aktie på 125 kr. i slutningen af 2007.

I 2008 og 2009 rasede den store verdensomspændende finanskrise, hvilket også kunne mærkes på SimCorp. Aktiekursen faldt med over 50%, men kom dog stærkt igen i de følgende år, og nåede næsten helt op på tidligere tiders niveau fra før finanskrisen.

Fra 2013 begyndte det at gå stærkt for SimCorp, og aktiekursen steg med næsten 100% fra slutningen af 2012 til starten af 2014. Herefter fulgte et mindre dyk, der dog blev erstattet af skiftevis store stigninger efterfulgt af mindre fald.

For dem der investere på den lange bane i årene før 2015, har SimCorp været en suveræn investering. På sit højeste omkring årsskiftet i 2020, var prisen på en SimCorp aktie på over 900 kr.

Siden anden halvdel af af 2021 har SimCorp aktien dog været i et voldsomt fald, en tendens der også er fortsat ind i 2022. I dag, april 2022, er prisen på en SimCorp aktie på under 500 kr., og der er dermed tale om næsten en halvering.

SimCorp aktie – er det en god investering

Efter et stort kursfald på SimCorp aktien i 2021 kan der være bedre tider på vej. Blandt andet har Danske Bank i februar 2022 ifølge Bloomberg, hævet deres anbefaling til at man køber SimCorp aktier.

Det skyldes ikke mindst det regnskab SimCorp leverede for 4. kvartal 2021, der i det store hele overgik forventningerne. EBIT marginen var dog lidt til den svage side, men overordnet set er der gode tegn at spore.

Derfor er det ikke helt usandsynligt at vi vil se en stigning i aktiekursen på SimCorp aktier, og vi anbefaler derfor at du holder skarpt øje med aktien i 2022, men også for at se på investeringer på den lange bane i forhold til de kommende år.

Prøv at undersøge aktien og SimCorp nærmere, for at se på om du kan sige noget om, hvor aktiekursen vil bevæge sig hen af i den kommende tid. Det kan nemlig hurtigt vise sig, at SimCorp aktier vil være en rigtig god investering.