cBrain aktie

cBrain aktie

cBrain er et dansk ingeniørselskab med baggrund i softwareteori, og som udvikler og markedsfører software, til brug i digitaliserede sagsgange, forretnings- og vidensprocesser, gennem deres to systemer F2 og M4.

Formålet med systemerne er at sikre en nemmere og mere brugervenlig sagsforvaltning til kunder, der spænder fra ministerier, styrelser, kommuner og mange andre typer og former for kunder. Blandt andet har cBrain en stærk position i centraladministrationen, hvor op mod halvdelen af departementer i de danske ministerier, benytter sig af systemer fra cBrain.

Det er ikke kun i Danmark at cBrain tilbyder ydelser og services, da cBrain også har en stærk tilstedeværelse i udlandet. Det sker ikke mindst i samarbejdet med Udenrigsministeriet, hvor samarbejdet går på at udbrede kendskabet til den danske digitaliseringsmodel. cBrain har i tillæg til Danmark også tilstedeværelse i Tyskland, Frankrig, England, USA og De Forenede Arabiske Emirater.

Se lignende aktier:

Historisk cBrain aktiekurs

Frem mod 2014 var aktiekursen for cBrain meget stabil, og uden de store udsving. Fra 2014 begyndte aktien at røre på sig, og hvor aktiekursen på en cBrain aktie steg med over 350% inden 2014 var omme. I 2016 blev et foreløbigt højdepunkt nået, inden et mindre fald og stagnering indtraf.

Herefter gik det dog stærkt for cBrain aktien, der steg med over 2.000% fra januar 2019, inden aktien toppede i september 2021. Prisen på en cBrain aktie gik således fra en pris på 19,80 kr. i januar 2019, til en pris på en cBrain aktie i september 2021 på 479 kr.

Siden er aktien faldet voldsomt, og var helt nede i en pris på en cBrain aktie på 175 kr. i februar 2022. Aktiekursen har siden stabiliseret sig, og været igennem et mindre opsving, så prisen på en cBrain aktie i dag ligger på 225 kr. i starten af maj 2022.

Pudsigt nok har cBrain ikke fremvist nogle kurspåvirkende nyheder i perioden, så det drastiske fald i aktiekursen virker måske ikke helt på sin plads. Endvidere sluttede cBrain året godt år, da de leverede et ganske pænt årsresultat, hvilket har været med til at forklare stigningen i aktiekursen på det seneste.

cBrain aktie – er det en god investering

cBrain tog et ordentligt dyk på aktiemarkedet i anden halvdel af 2021, men er ved at komme sig igen, hvilket ikke mindst må tilskrives det pæne årsresultat der blev leveret for året. Det gode resultat, samt tidligere tiders høje aktiekurs, giver forhåbninger om fremtiden,

Vi har ret god tiltro til at cBrain vil komme stærkt igen, og at vi vil se en stigende aktiekurs før eller siden. Vi anbefaler derfor at du holder godt øje med aktien, da der kan være gode investeringer at lave på sigt.

Inden du investerer er det vigtigt at du selv analyserer aktien og markedet grundigt, så du opnår den største sikkerhed for de investeringer du laver, og så du undgår at lave fejlslagne og dyre investeringer.