FLSmidth aktie

FLSmidth aktie

FLSmidth er et dansk selskab der beskæftiger sig med at levere service, maskineri og know-how til cementindustrien, og som derudover også leverer services og produkter til mineindustrien.

Selskabet blev grundlagt så langt tilbage som 1882 i København af Frederik Læssøe Smidth, som følge af en investering Frederik Smidth havde vundet gennem klasselotteriet. Få år senere blev to af selskabets medarbejdere optaget som partnere, og selskabet ændrede herefter navn til FLSmidht fra det daværende ‘Teknisk Bureau’.

Som følge af tvister mellem ejerne i forbindelse med en fordeling af selskabet, har arvingerne efter de originale medarbejdere ligget i strid, hvor det især har været mellem advokaten Christian Kjær, samt Nissen og Arnstedt familierne.

Se lignende aktier:

Historisk FLSmidth aktiekurs

FLSmidth er en meget populær aktie blandt de danske investorer, der ikke mindst skyldes at FLSmidth aktier er udbytte aktier, og at FLSmidth ofte leverer rigtig pæne overskud. Det gør at aktionærerne ofte får udbetalt gode udbytter på deres aktier, hvilket er med til at øge populariteten på FLSmidth aktier.

Selve den historiske aktiekurs for FLSmidth har været meget volatil, og der har været store op- og nedture undervejs. Et godt eksempel på dette er fra 2015 og frem mod 2008, hvor prisen på en FLSmidth aktie steg fra en pris på under 100 kr., til en pris på en FLSmidth aktie på over 560 kr.

Finanskrisen i 2008 sendt dog FLSmidth aktien helt i knæ, og fjernede op mod 80% af værdien på en FLSmidth aktie. Aktien har siden rejst sig igen, og var i en kort overgang i slutningen af 2010, helt oppe på niveauet fra tiden før finanskrisen.

Siden da har aktiekursen bevæget sig meget op og ned, med en enkelt større optur i 2017, efterfulgt af en lang nedtur frem mod foråret 2020, hvor corona krisen endnu engang sendt aktiekursen helt i knæ. På trods af en mindre opblomstring lider aktien stadig, og ligger i dag til en pris på en FLSmidth aktie på 196 kr. Det er et fald på omkring 50% siden 2017.

FLSmidth aktie – er det en god investering

Aktiekursen var gennem en fin udvikling oven på corona krisen, der ellers havde sendt aktiekursen helt i knæ. Opblomstringen blev dog afløst af en nedtur, hvilket kom i kølvandet på opkøbet af tysk TK Mining.

Det faldt ikke i god jord hos mange investorer, der nok har kigget på FLSmidth’s kedelige track-liste med opkøb, der ofte er endt med dårligere investeringer. TK Mining har således også været et selskab med underskud i de senere år, og mange har derfor svært ved at forstå den høje købspris på over 2 milliarder.

Det har været stærkt medvirkende til at FLSmidth aktien ikke har kunne holde sit momentum, og til stadighed ikke er kommet helt ovenpå efter faldet under corona krisen. Afgørende for aktiekursens nærmeste fremtid bliver således, om FLSmidth får held med sit opkøb af TK Mining.

Bliver opkøbet en succes for FLSmidth vil aktien uden tvivl begynde at stige, og tror du på det vil ske, så er der rigtig god grund til at holde godt øje med aktien. Den kan nemlig hurtigt vise sig at være en rigtig god investering, der sammen med udbytte aktierne, gør FLSmidth til en rigtig interessant aktie.