AMC aktie

AMC aktie

AMC blev stiftet i starten af 1980’erne som Rainbow Media, og var oprindeligt et fælles foretagende mellem fire tv-stationer, navnligt Cablevision, Comcast, Cox Communication og Daniels & Associates. Allerede ved udgangen af 1983 var Cablevision dog den eneste tilbageværende ejer, da alle andre havde forladt selskabet.

I 2011 blev AMC udskilt fra Cablevision og blev sit eget børsnoterede selskab, og er i dag det selskab vi kender som AMC. Selskabet tilbyder i dag både traditionelle fjernsynskanaler, men har også udvidet med streamingtjenester i de senere år.

Se lignende aktie:

Historisk AMC aktiekurs

Fra sin indtræden på aktiemarkedet i 2011 har AMC aktien været gennem både store opture, men så sandelig også store nedture. De første mange år så en samlet stigning i aktiekursen, der steg fra en pris på en AMC aktie ved introduktionen i 2011 på 35 dollars, til en pris på en AMC aktie i sommeren 2015 på 85 dollar.

Efter sommeren 2015 og frem mod starten af 2019 tog aktiekursen først et dyk på omkring 40%, inden den stabiliserede sig, og fandt et stabilt niveau. Fra 2019 og frem mod efteråret 2020 var AMC aktien inde i sin værste historisk periode, og var helt nede i en pris på en AMC aktie 21 dollars i oktober 2020.

I slutningen af 2020 og især i starten af 2021 begyndte aktien at stige voldsomt, hvilket skyldes en refinansiering af selskabet på 500 millioner dollars. Den udvikling varede ved helt indtil marts 2021, hvor prisen på en AMC aktie var helt oppe på 78 dollars.

For mange investorer og eksperter var det dog en alt for høj kurs, hvilket de da også har haft ret i. Aktiekursen er siden den toppede i marts 2021 faldet med over 50%, til en pris på en AMC aktie på 33 dollars. Det er ikke helt så lavt som i oktober 2020, men alligevel væsentligt lavere, end hvad aktiekursen har befundet sig på gennem årene.

AMC aktie – er det en god investering

AMC aktien befinder sig i en svær tid i disse år, der med undtagelse af en kort opblomstring i foråret 2021, har befundet sig på et meget lavt niveau. Det vidner om de problemer som AMC har for tiden, og som har gjort eksperter og investorerne skeptiske over for aktien.

Ser vi fremadrettet peges der på en omsætning der ikke følger med markedet, og som ikke vil være tilfredsstillende for AMC, og vi forventer på den baggrund, at aktien vil få svært ved at stige i den nærmeste fremtid.

Skal du investere i AMC aktien er det nok mere på den lange bane, at en investering kunne være interessant, men om den rent faktisk er det, er svært at sige noget om. Meget afhænger af at AMC får skabt bedre regnskabsmæssige resultater, så hold øje med det, hvis du overvejer at investere i AMC aktier.