Nikola aktie

Nikola aktie

Nicola Corporation er et amerikansk selskab stiftet i 2014 af Trevor Milton, og har dens nuværende hovedsæde i Phoenix, Arizona. Selskabet blev børsnoteret i 2020, med en svær og turbulent første tid på aktiemarkedet.

Selskabets primære fokus er på at producere tunge kommercielle batteri-elektriske køretøjer, brændselscelle køretøjer, og andre former for energiløsninger, og har blandt andet præsenteret flere køretøjskoncepter fra 2016-2020, med særligt fokus på nul-emission.

En sjov lille detalje om Nikola er inspirationen til selskabets navn, der er navngivet efter den berømte opfinder Nikola Tesla, præcis ligesom et andet selskab, Tesla, der også har taget deres navn efter Nikola Tesla. Nikola Corporation er dog et meget mindre selskab, sammenlignet med det kæmpestore Tesla.

Se lignende aktier:

Historisk Nikola aktiekurs

Hurtigt efter sin introduktion på aktiemarkedet den i juni 2020, steg Nikola aktien helt eksplosivt. På blot få uger steg aktiekursen med omtrent 100%, der dog hurtigt fandt sig til rette igen med et mindre fald i juli, inden den igen steg en smule i august.

Ved udgangen af august 2020 lå prisen på en Nikola aktie 41 dollars, hvilket var oppe fra en pris på en Nikola aktie 36 dollars i starten af juni 2020. Det svarer til en samlet stigning på omtrent 13%, hvilket er ganske pænt i sig selv.

September blev dog en grim måned for Nikola, der måtte se aktiekursen falde dag efter dag, en udvikling der har varet ved frem til i dag, på trods af mindre opture undervejs. Den negative udvikling hænger ikke mindst sammen med, at Nikola i september fra flere kanter blev beskyldt for bedrageri.

I sidste ende har det betydet at den amerikanske stat har lagt sag an mod Trevor Milton, der beskyldes for bedrageri, og i den forbindelse at have løjet om nærmest samtlige aspekter vedrørende Nikola Corporation. Det har medført at Trevor Milton har trukket sig fra selskabet, og at flere store investorer og samarbejdspartnere, har trukket sig fra deres samarbejde med Nikola Corporation.

Nikola aktie – er det en god investering

Oven på den store bedrageri skandale har Nikola Corporation været gennem en omstrukturering, men kæmper fortsat med at vinde tillid blandt samarbejdspartnere og investorer. Nikola har endnu ikke sendt nogle af deres konceptkøretøjer på markedet, og er fortsat ikke en rentabel forretning.

Vi anser derfor aktien som værende meget usikker og risikofyldt, men kan omvendt hurtigt vise sig at være en god investering, hvis Nikola Corporation formår at levere resultater. Du kan derfor undersøge aktien grundigt, for at se på om der skulle være mulighed for, at du kan lave en god investering på Nikola aktier.