Zealand Pharma aktie

Zealand Pharma aktie

Zealand Pharma er et dansk selskab stiftet i 1998 som et biofarmaceutisk selskab, der har sit fokus på udvikling og design af peptidbaseret medicin, og som mestendels beskæftiger sig med metaboliske sygdomme såsom fedme og diabetes.

Selskabet har i dag sit hovedsæde i Søborg nord for København, en årlig omsætning på mere end 200 millioner kroner, og har mere end 200 ansatte. i 2018 udvidede Zealand Pharma med et datterselskab i USA.

Zealand Pharma forsøgte allerede i 2005 at blive børsnoteret, men måtte trække sig kort efter, da der ikke var den store interesse for aktien. I 2010 lykkedes det dog for Zealand Pharma at blive børsnoteret, og aktien handles i dag på NASDAQ København.

Se lignende aktier:

Historisk Zealand Pharma aktiekurs

Siden sin introduktion på børsen i 2010 har det været både op og ned for Zealand Pharma aktien. Første optur ser vi i 2011 hvor prisen på en Zealand Pharma aktie stiger fra 42 kr., op til en pris på en Zealand Pharma aktie på 108 kr. på under et år.

Herefter kom aktien ind i en mindre nedadgående tendens, der blev afløst af en stor stigning i 2015. Fra januar 2015 til og med september samme år, steg prisen på en Zealand Pharma aktie fra 84 kr., op til en pris på en Zealand Pharma aktie på 163 kr.

I begge tilfælde har der været tale om store opture på ganske kort tid, med stigninger i aktiekursen på op over 100%. Disse år har som det kan ses, været ganske gode år for investorerne af Zealand Pharma aktier.

Fra slutningen af 2015 og fra starten af 2016 begyndte aktien at falde igen, og lå i de efterfølgende år i en forholdsvis stabil aktiekurs, med en svag nedadgående tendens, der varede frem til starten af 2019.

Fra starten af 2019 gik det meget stærkt for Zealand Pharma, der så prisen på en Zealand Pharma aktie stige fra 87 kr. i starten af januar 2019, op til en pris på en Zealand Pharma aktie på 294 kr. i februar 2020. Det er en stigning på over 300%, på godt og vel et år.

Corona krisen sendte dog aktien nedad igen, og de efterfølgende dårlige regnskaber med nedjusteringer i indtægtsrammen har gjort, at Zealand Pharma aktiekursen er styrtet nedad, og hvor aktiekursen for en Zealand Pharma aktie i starten af maj 2022 ligger på 76 kr.

Zealand Pharma aktie – er det en god investering

Siden corona krisen indtraf har Zealand Pharma været hårdt ramt, men ikke kun på grund af konsekvenserne ved corona krisen, da Zealand Pharma også har haft udfordringer med at sælge nok af deres produkter, hvor det særligt Zegalogue der ikke har solgt så godt som forventet.

Derfor er aktien en smule risikofyldt at investere i for tiden, da regnskaberne ikke viser de ønskede resultater, og da Zealand Pharma derfor er presset på finanserne. Samtidig er der forholdsvis få produkter hos Zealand Pharma, så der er ikke råd til mange fejltrin.

Aktien har dog før vist at den kan klare sig rigtig godt, og tror du på at udfordringerne for Zealand Pharma er af mere midlertidig karakter, så kan der være god ide i at holde godt øje med aktien i den kommende tid.