Novo Nordisk aktie

Novo Nordisk aktie

Novo Nordisk er et dansk medicinalselskab, der er det største af sin slags vi har i Danmark. Målt på markedsværdi er Novo Nordisk dertil det største selskab i hele Danmark, med en markedsværdi der er dobbelt så stor som markedsværdien på A.P. Møller – Mærsk. Novo Nordisk blev grundlagt i 1923, og har i dag dens hovedsæde i Bagsværd ved København.

Novo Nordisk er en verdensomspændendende virksomhed, der beskæftiger ansatte i over 75 lande, og markedsfører produkter i over 180 lande. Selskabets kerneområder inkluderer insuliner, væksthormoner, kønshormoner og meget mere.

Se lignende aktier:

Historisk Novo Nordisk aktiekurs

Kigger vi på den historiske udvikling i aktiekursen på Novo Nordisk aktier, har aktien særligt gennem de seneste 10-15 år været en fremragende investering. I juni 2009 kunne en Novo Nordisk aktie købes til under 60 kr., mens prisen på en Novo Nordisk aktie i april 2022 er oppe på 779 kr.

Der er altså tale om en særdeles god investering, for de investorer der hoppede med på vognen tidligt. For investorerne der er kommet til efterfølgende, har Novo Nordisk dog også været en rigtig god investering, da aktiekursen nærmest kun er steget de seneste 10 år.

Kun en nedtur i 2016 der fjernede 30 af værdien på en Novo Nordisk aktie, og som sidenhen for længst er vundet tilbage, har været et bump på vejen for Novo Nordisk aktien, der ellers kun har været i en stabil og god fremgang.

Fra 2016 og frem er det gået endnu stærkere for Novo Nordisk aktier, der i perioden er steget med omtrent 80%. Det skyldes både de gode resultater og regnskaber som Novo Nordisk fremviser, men også de mange opkøb af andre medicinalselskaber rundt om i verden. Aktiekursen befinder sig lige nu i et historisk højt niveau, og det bliver spændende at følge aktiekursen i fremtiden.

Novo Nordisk aktie – er det en god investering

Kigger vi udelukkende på den historiske udvikling på Novo Nordisk aktier, så er der rigtig god grund til at tro på, at aktien vil blive ved med at stige. Novo Nordisk har været inden i en rigtig god udvikling de seneste 10-15 år, hvilket har afspejlet sig i den stigende aktiekurs.

Tror du ligesom os på at Novo Nordisk vil fortsætte med at vækste i årene der kommer, så bør du helt klart holde øje med og undersøge aktien nærmere. Det kan nemlig hurtigt vise sig, at Novo Nordisk vil fortsætte med at være en rigtig god investering i den kommende tid.

Inden du beslutter dig for at investerer er det dog vigtigt, at du først laver et grundigt forarbejde, hvor du sætter dig ind i både aktien og i Novo Nordisk. På den måde opnår du den største sikkerhed for, at du får lavet de helt rigtige investeringer.