Alm Brand aktie

Alm Brand aktie

Alm. Brand er en dansk finansiel koncern stiftet i 1792, og er opdelt i en række datterselskaber, herunder Alm. Brand Forsikring, Alm. Brand Liv og Pension, samt Alm. Brand Bank. Koncernen omsætter årligt for over 7 milliarder kroner, og har over 1.800 ansatte.

Gennem datterselskaberne varetager Alm. Brand en række forretningsområder, med fokus på skadeforsikring, livsforsikring, pension og bankvirksomhed. I 2021 meddelte og offentliggjorde Alm. Brand dertil, at de havde opkøbt forsikringsselskabet Codan.

Se lignende aktie:

Historisk Alm Brand aktiekurs

Alm. Brand havde sin storhedstid op gennem starten af nullerne, og hvor aktiekursen gennemgik en stor vækst i årene mellem 2003 og frem til starten af 2007. I slutningen af 2002 kostede en enkelt Alm. Brand aktie omkring 25 kr. Da aktiekursen toppede i starten af 2007 kostede en Alm. Brand aktie næsten 150 kr.

I de følgende år gennemgik aktiekursen et stort fald, der kulminerede med en pris på en Alm. Brand aktie på under 10 kr. i slutningen af 2011. Fra 2011 og frem til opkøbet af Codan i 2021, fandt Alm. Brand aktien ind i en stabil og god vækst, og var oppe mellem 75-80 kr. omkring årsskiftet i 2020 og 2021.

Opkøbet af Codan i 2021 blev dog straffet hårdt af investorerne, og aktiekursen er i dag ikke langt fra det niveau en Alm. Brand aktie kostede, da aktiekursen ramte bunden i 2012. Det store fald skyldes ikke mindst, at opkøbet finansieres ved hjælp af en fortegningsemission, og at mange investorer mener, at købsprisen er alt for høj i forhold til lønsomheden på Codan.

Det er dog helt normalt og meget forventeligt, at aktiekursen falder i forbindelse med en fortegningsemission, og det spændende og afgørende for os investorer bliver nu, hvordan aktiekursen hos Alm. Brand vil udvikle sig. Siden opkøbet, og det indledende store fald på aktiekursen, så har aktiekursen stabiliseret sig, og har ligget på et stabilt niveau siden november 2021.

Alm Brand aktie – er det en god investering

Den store udfordring for Alm. Brand aktiekursen i denne tid, er efterdønningerne af opkøbet Codan, der sendte aktiekursen helt i bund i anden halvdel af 2021, og spændende bliver det derfor at se på, om hvorvidt aktiekursen vil begynde at stige igen i fremtiden.

Inden opkøbet af Codan havde Alm. Brand været i en rigtig god og stabil vækst henover det sidste årti, hvilket vidner om at der er tale om en veldrevet koncern. På det punkt ser fremtiden lys ud for Alm. Brand.

Det er altså udelukkende følgerne af opkøbet af Codan, der har fået aktiekursen til at falde, og med tanke på den gode udvikling Alm. Brand ellers har været inde i, så er der god grund til at tro på, at Alm. Brand går en god fremtid i møde.

Vi anbefaler derfor at du holder godt øje med Alm. Brand aktien, og ser på om den vil begynde at stige i den nærmeste fremtid. Alm. Brand kan hurtigt vise sig at være en ganske god og sikker investering, men det er vigtigt du selv undersøger aktien grundigt, inden du beslutter dig for at investere.