Royal Unibrew aktie

Royal Unibrew aktie

Royal Unibrew er det næststørste bryggeri selskab i Danmark efter Carlsberg, og ejer i Danmark bryggerierne Faxe, Albani, Maribo Bryghus og Ceres. Dertil ejer selskabet også bryggerier i Polen, Letland og Litauen, og har dertil en betydelig eksport til Italien og Tyskland.

Selskabet blev stiftet i 1989 da Jyske Bryggerier, med blandt andet Ceres, fusionerede med Faxe Bryggeri under navnet Bryggerierne Faxe Jyske A/S. Navnet blev dog ændret blot tre år senere til Bryggerigruppen A/S. Det var først i 2005 at selskabet ændrede navn til Royal Unibrew, med det formål at give et mere internationalt klingende navn.

Se lignende aktier:

Historisk Royal Unibrew aktiekurs

Historisk set har Royal Unibrew aktier været en rigtig god investering, og har nærmest haft en konstant vækst siden årtusindeskiftet. Den gode udvikling og vækst er kun afbrudt af finanskrisen i 2008 og 2009.

Siden aktiekursen ramte bunden i løbet af 2009, hvor en Royal Unibrew aktie kunne købes til 5 kr., har aktiekursen været på en lang himmelflugt. I april 2022 kan en Royal Unibrew købes til lige under 650 kr. Der har altså været tale om en stigning på over 1000%.

Da aktiekursen toppede i løbet af 2021 var prisen på en Royal Unibrew aktie helt oppe på 850 kr., men siden da er aktiekursen faldet med omtrent 25%. Det store kursfald kan helt sikkert forklares helt eller delvist gennem corona krisen, hvor det mindre forbrug i samfundet har ført til mindre omsætning.

Dog melder Royal Unibrew at krigen i Ukraine samt de stigende olie og energipriser, vil koste selskabet millioner i løbet af 2022. Derfor er der en reel risiko for at aktien vil falde, hvilket du skal være opmærksom på, i tilfælde af at du ønsker at investere her og nu.

Royal Unibrew aktie – er det en god investering

Der tegner sig umiddelbart nogle mørke skyer over Royal Unibrew i 2022, der selv varsler store milliontab som følge af krigen i Ukraine. Hvad krigen i Ukraine reelt set vil have af konsekvenser for Royal Unibrew aktien, er svært at sige noget om på nuværende tidspunkt.

På den ene side er Royal Unibrew et stort selskab med en stærk markedsposition, og det er derfor svært at forestille sig, at de ikke vil være en del af de førende selskaber i fremtiden. Vi tror derfor på at udfordringerne for Royal Unibrew, er af mere midlertidig karakter, og at de vil klare sig fint på sigt.

Derfor kan der måske være god værdi i at investere i Royal Unibrew aktier i løbet af 2022, i tilfælde af at prisen på en Royal Unibrew aktie falder, da den hurtigt kan vise sig at stige igen på sigt. Sørg dog for at undersøge aktien og selskabet grundigt, inden du beslutter dig for at investere.