Lundbeck aktiekurs

Lundbeck aktiekurs

Overvejer du at investerer i Lundbeck aktier, eller er du på anden vis interesseret i information om Lundbeck aktiekurs, så finder du en masse information her på siden om Lundbeck aktier, historisk Lundbeck aktiekurs, og meget andet brugbar information.

Vi har derudover set nærmere på hvordan fremtiden kunne se ud for Lundbeck aktiekurs, og om der kunne være muligheder for, at der på sigt kan være gode investeringer at hente i Lundbeck aktier.

Historisk Lundbeck aktiekurs

Ser vi tilbage på de seneste to årtier er det nærmest en historier om to helt forskellige aktier. Således var Lundbeck aktiekurs i et stabilt niveau fra starten af nullerne, og frem til og med 2015. Herefter steg aktiekursen med over 250% på ganske få år, inden aktiekursen i løbet af 2018 tabte over 40% af sin værdi.

Den nedadgående tendens er siden fortsat, og Lundbeck aktiekurs har tabt over 40%, siden de indledende store kursfald i 2018 og frem til i dag. Det svarer til et samlet fald i Lundbeck aktiekurs på over 65% siden 2018 og frem til maj 2022.

Hvad har fået Lundbeck aktiekurs til at falde

De store kursfald på Lundbeck aktien i 2018 kom på baggrund af, at Lundbeck offentliggjorde dårligt nyt om deres middel mod behandling af Skizofreni, Lu AF35700. De dårlige nyheder var at midlet ikke umiddelbart viser tegn på, at det er mere effektivt end nuværende midler.

Det fik investorerne til at tvivle på, om midlet nogensinde ville komme på markedet, hvilket blev straffet hårdt på aktiekursen. Nogenlunde det samme har været tilfældet efterfølgende, hvor også et middel mod behandling af Alzheimers, som heller ikke har vist sig effektivt nok.

Dette er blot to eksempler på nogle af de udfordringer for Lundbeck, der har fået deres aktiekurs til at falde meget i de senere år. For Lundbeck og investorerne er spørgsmålet nu, om den udvikling vil vare ved, eller om tendensen vil vende, og vi vil begynde at se en stigende Lundbeck aktiekurs igen.

Hvordan ser fremtiden ud for Lundbeck aktiekurs

I et forsøg på at vende den nedadgående tendens, har Lundbeck på deres årlige generalforsamling i 2022, varslet at de vil indføre en ny aktiestruktur. Dette for at øge det finansielle råderum i selskabet, og hvor der blandt andet er fokus på opkøb.

Dette skaber lys i mørket for Lundbeck, der med nye finansielle muskler og midler, kan foretage opkøb og investeringer, der skal styrke det fremtidige resultat i selskabet. Om Lundbeck får held med deres kommende opkøb og investeringer er det store spørgsmål, og nu venter investorerne blot på, hvilket investeringer og opkøb Lundbeck kommer til at lave.

Tror du på at Lundbeck kan få held med deres kommende investeringer og opkøb, så kan Lundbeck aktien hurtigt vise sig at være en god investeringer. Lundbeck aktiekurs er for tiden langt under tidligere tiders niveau, og kan den finde tilbage på et nogenlunde samme niveau igen, så venter der meget store afkast på Lundbeck aktier.