Vestjysk Bank aktie

Vestjysk Bank aktie

Vestjysk Bank er en dansk bank med hovedsæde i Herning. Banken kan spore sin historie tilbage til 1874 hvor Lemvig Bank blev stiftet, og som fusionerede med Lemvig Folkebank i 1971. Fusionen mellem de to banker blev banken Nordvestbank.

I 2002 fusionerede Nordvestbank med Vestjysk Bank, med yderligere fusioner i 2012 og 2021. Trods de mange fusioner har banken vedblevet med at hedde Vestjysk Bank, men skiftede blandt andet hovedsæde fra Lemvig til Herning, som en del af de mange fusioner.

Banken er i dag Danmarks 9. største bank, hvoraf størstedelen af bankens afdelinger ligger i Jylland, og beskæftiger over 600 ansatte på landsplan. I dag yder Vestjysk Bank finansielle ydelser for både private kunder, samt kunder inden for erhverv og andre former for institutioner.

Se lignende aktier:

Historisk Vestjysk Bank aktiekurs

I de seneste år har aktiekursen for Vestjysk Bank været på et ret stabilt niveau, med en pris på en Vestjysk Bank aktie på mellem 2,5 og 3,5 kr. Kun få udsving har der været undervejs, og hvor det ikke mindst er en større stigning i aktiekursen i foråret 2021 der stikker ud.

Stigningen i foråret 2021 var på omkring 15% og skal ikke mindst tilskrives, at Vestjysk Bank fusionerede med Den Jyske Sparekasse, samtidig med at Vestjysk Bank aflagde flere på følgende gode regnskaber.

Siden opsvinget i foråret 2021 har aktiekursen været på et stabilt niveau, med en pris på en Vestjysk Bank aktie på 3,52 kr. ved udgangen af april 2022. Det er blandt de bedste og ikke mindst mest stabile niveauer, som aktiekursen for Vestjysk Bank har ligget på de seneste 10 år.

Det store spørgsmål for investorerne bliver nu om tendens fortsætter, og om Vestjysk Bank ganske stille men sikkert, vil have en opadgående tendens på den lange bane, og om det kunne være en god ide at investere i aktien på nuværende tidspunkt.

Vestjysk Bank aktie – er det en god investering

Set over de seneste 5 til 10 år har Vestjysk Bank været en ganske fin investering, med afkast på omkring 10-15%. Historisk har Vestjysk Bank været en ret stabil aktie, hvis man kigger på de seneste 10 år, og der er derfor samtidig grund til at tro på, at aktien som minimum vil holde sit niveau.

På overfladen virker Vestjysk Bank aktien til at være en ganske sikker investering, men en fin mulighed for et pænt afkast. Vi anbefaler derfor at du holder øje med aktien, og undersøger aktien nærmere for at se på, om det kunne være en god ide at investere i Vestjysk Bank.