PetroChina aktie

PetroChina aktie

PetroChina er et kinesisk statsejet selskab der primært beskæftiger sig med at udvinde og sælge olie, samt med forskellige former for kemisk industri. Selskabet blev stiftet i 1999, og er med sine over 450.000 ansatte Kinas største olieproducent, og samtidig et af verdens største selskaber inden for industri.

PetroChina har som andre store olieproducenter, været involveret i store miljøkatastrofer. Værst så det ud i 2005, da et anlæg ejet af PetroChina i Jilin eksploderede, hvilket medførte en stor forurening af floden Songhua. Floden er en vigtig kilde til drikkevand, og førte til forurening af flere naboregioner, samt helt ind i dele af Rusland.

I tillæg til kontroverser og katastrofer forbundet med miljøet, så har PetroChina også været indblandet i flere andre kontroverser og skandaler. Blandt andet har PetroChina været under angreb for brud på menneskerettigheder i Burma, og har også været straffet af den kinesiske stat for korruption og markedsmanipulation.

Se lignende aktier:

Historisk PetroChina aktiekurs

PetroChina aktien har i efterhånden mange år været i en nedadgående tendens, hvilket skyldes mange forskellige faktorer. PetroChina har blandt andet været involveret i flere skandaler, hvor selskabet ikke mindst har været involveret i sager om korruption, men også andre og mere afgørende faktorer har gjort, at aktiekursen for PetroChina har været faldende.

Den største faktor skal findes i Kinas ønske om at skifte til vedvarende energi, der har ramt en olieproducent som PetroChina meget hårdt. Skiftet til den vedvarende energi er kommet for at blive, og derfor ser fremtiden også svær ud for PetroChina.

I maj 2022 ligger prisen på en PetroChina aktie på 48 dollars, hvilket er nede fra en pris på en Petrochina aktie på 149 dollars i august 2014. Siden august 2014 har aktien samlet set haft et fald på knap 70%.

Kigger vi endnu længere tilbage i historien, har aktiekursen været i et endnu større samlet fald. I oktober 2007 var prisen på en PetroChina aktie helt oppe i 255 dollars. Sammenlignet med prisen på en PetroChina aktie i dag på 48 dollars, er aktiekursen faldet med hele 81% siden 2007.

PetroChina aktie – er det en god investering

Aktiekursen for PetroChina er faldet voldsomt i de seneste mange år, og vi ser mange tegn på at den udvikling vil fortsætte. Det er ikke mindst med tanke på den grønne omstilling, at vi synes det ser dystert ud for PetroChina.

PetroChina er et olieselskab der vil blive hårdt ramt i de kommende år, i takt med at den grønne omstilling vinder mere og mere indpas, og behovet for oliebaserede produkter falder. Derfor bør du være meget opmærksom på de udfordringer PetroChina står overfor, hvis du overvejer at investere i PetroChina aktier.