Invester i aktier som en hobby

Hvis du har bekendte, som er interesseret i aktier, har du sikkert ofte hørt om, at du altså snart skal til at prøve det. Aktier er rigtig sjove, når det godt godt, men knap så sjove, når det ikke gør. Det kan være super svært at finde rundt i aktieverdenen, så i denne artikel vil du få en kort guide til, hvilken platform du skal investere på, samt hvilke aktier kunne være en god ide at investere i. Der er ingen grund til at gå fuld Wall Street i det, du kan roligt også investere i få aktier og følge dem i noget tid, inden du forstår, hvordan det fungerer.

 

Hvilken platform skal du investere i aktier på?

Ligesom ethvert andet marked, er der også mange platforme at vælge imellem når det gælder investering af aktier. Det er langt fra nemt at finde den rette platform for præcist dig, men der er intet andet end at forsøge.

Det første skridt at tage, er at finde ud af, om du vil investere igennem din egen bank eller på en aktie platform. Det er til dels nemt at gøre det gennem din bank, men de har ofte høje kurtagegebyrer, når du køber og/eller sælger dine aktier. Så har en platform som eksempelvis Nordnet eller Saxo lavere gebyrer, Nordnet har faktisk nul kurtage, men det er så til gengæld ikke gennem din bank. Det smarte ved disse platforme er også, at de indberetter dine oplysninger til SKAT, så du ikke selv skal gøre det. Disse to aktie platforme er langtfra de eneste, men det er de mest populære i Danmark. Det vil sige, at der er mange muligheder i forhold til, hvor du vil investere i aktier henne, men det kræver, at du ved hvad dine behov er. Når du har fundet ud af dine behov, kan du nemmere vælge aktie platform og gå i gang med at investere!

 

Hvad skal du investere i?

Når du har valgt aktie platformen, du vil investere på, skal du til at finde aktier, du gerne vil investere i. Dette er den svære del i forhold til aktieinvestering, fordi der er så mange forskellige aktier at vælge imellem. Det bedste råd er helt sikkert, at du skal investere i dét, du tror på. Om det er transport, handel eller noget helt tredje. Der er intet værre end at se en aktie, som du ikke tror på, falde i kursværdi og have lysten til at paniksælge. Men det kommer selvfølgelig også an på din aktiestrategi. Hvis du har en kortsigtet aktiestrategi er det måske meget fint at investere i noget, du ikke tror på, hvis du ved det vil stige i værdi. Med det sagt er en kortsigtet strategi ikke en smart måde at tjene hurtige penge på, det indebærer stor risiko og det er knap så god en strategi at have, hvis du fokuserer på langsigtede aktier. Der er mange forskellige slags aktier, og du kan læse mere om hvilke slags her.

 

Grøn energi er vejen frem

I takt med klimaproblemer kommer der større fokus på grøn energi, der fokuserer på miljøbevidsthed. Disse aktier kan være gode at tilføje til dit portefølje, idet fokus på klimaet bliver mere ‘populært’. Og hvis du er glade for miljøvenlighed, så er miljøvenlig emballage noget du kan læse mere om på Daniaemballage.dk.