Derfor bør du have et testamente

I samarbejde med: https://bedemand-danmark.dk/

 

Har du endnu ikke et testamente? Så bør du læse med herunder, hvor vi vil guide til dig hvorledes du opretter et testamente samt hvorfor du bør have et.

Først og fremmest så er der mange gode grunde til at oprette et testamente.Det er derfor noget, som du bør overveje uanset om du er ung eller gammel. På denne måde er du sikret at have medbestemmelse over arven. 

Gode grunde til at oprette et testamente 

Der kan være mange situationer, som gør, at det er nødvendigt for dig at oprette et testamente. Dette er især, hvis du ønsker at have indflydelse eller ønsker en anden fordeling end den, som helt naturligt følger arveloven.

Det kan fx være situationer som nedenstående:

  • Hvis du ønsker, at arven skal båndlægges. 
  • Hvis du ikke er gift, men ønsker at sikre din samlever arven. 
  • Hvis du har børn fra tidligere forhold. 
  • Hvis du ønsker at tillægge noget af arven til fx svigerbørn, søskende, fraskilt ægtefælle, stedbørn eller lignende.

Helt naturligt, så vil ægtefæller høre til den første arveklasse sammen med børn. Hvis du ønsker at ændre hvem, som skal arve dig – så skal du ændre dette i dit testamente. Det kan fx også være, hvis du ønsker at donere pengene til velgørende formål. 

Hvordan opretter man et testamente? 

Det er heldigvis ikke særlig omfattende og tidskrævende at oprette et testamente. Det vigtigste er dog, at du først og fremmest har gjort dig nogle overvejelserne inden du kaster dig ud i det og tager nogle forhastede beslutninger.

Du kan skrive dit testamente selv – eller med en advokat, hvis du ønsker dette. Hvis du skriver det selv, så skal du ringe til din lokale skifteret, hvor du kan underskrive testamentet for notaren. Hvis der er tale om et notartestamente, så vil der blive opbevaret en kopi i Centralregistret for Testamenter, hvorimod et vidnetestamente ikke bliver registreret officielt. Man kan således sige, at der er størst sikkerhed ved et notartestamente, da der altid er sikret en kopi.

Et testamente skal nemlig være skriftligt og underskrives enten foran en notar eller to vidner. Du skal være fyldt 18 år for at lave et testamente og så skal du samtidig være i stand til at handle fornuftigt, når det oprettes.

Du kan altid ændre eller tilbagekalde dit testamente – medmindre du tidligere har givet en erklæring om, at testamentet er uigenkaldeligt.