Sådan skifter du bank (og hvorfor du bør)

Er du træt af din bank? Så er du ikke alene. Måske er det tid til at skifte. Men hvordan gør du det? Og hvad skal du kigge efter i en ny bank? Vi har svarene på alle dine spørgsmål. Læs videre for at få mere at vide.

3 grunde til, at du måske ønsker at skifte bank

1. Høje gebyrer

Føler du, at du bliver snydt af din bank? Hvis ja, så er du ikke alene. Mange banker opkræver høje gebyrer for alt fra hævning af penge i pengeautomater til månedlige gebyrer for vedligeholdelse. Og disse gebyrer kan virkelig løbe op med tiden. Hvis du er træt af at skulle betale hårdt tjente penge bare for at holde din konto åben, er det måske på tide at skifte bank.

2. Dårlig kundeservice

Har du nogensinde haft et problem med din bankkonto og følt, at du fik en omklamring, da du forsøgte at få det løst? Hvis ja, så kan dårlig kundeservice være endnu en grund til, at det er på tide at skifte bank. En god bank bør gøre det nemt for dig at komme i kontakt med en kundeservicemedarbejder, som kan hjælpe dig med at løse dit problem hurtigt og effektivt.

3. Begrænsede pengeautomater og filialer

Er du altid nødt til at betale gebyrer for hæveautomater, fordi din bank ikke har mange steder i nærheden af dig? Eller måske bor du i et landområde, hvor der slet ikke er nogen filialer. Hvis en af disse to ting er tilfældet, kan begrænset adgang til hæveautomater og filialer være endnu en grund til, at det er tid til et skifte.

 

Hvad du skal kigge efter, når du vælger en ny bank

Nu hvor vi har gennemgået nogle af grundene til, at du måske ønsker at droppe din nuværende bank, så lad os tale om, hvad du bør kigge efter, når du vælger en ny bank. Her er tre ting, der er vigtige at overveje:

1. Gebyrer

En af de vigtigste ting at overveje, når du skal vælge en ny bank, er gebyrer. Som vi nævnte tidligere, opkræver mange banker høje gebyrer for alt fra månedlig vedligeholdelse til hævning af penge i pengeautomater. Så før du skifter bank, skal du tage dig tid til at undersøge de gebyrer, der er forbundet med de forskellige konti, som forskellige institutioner tilbyder, inden du skifter bank. På den måde kan du finde en konto, der passer bedst til dine behov uden at sprænge banken (bogstaveligt talt). Hvis du vil vide mere om det, kan du besøge https://www.mybanker.dk/.

2) Kundeservice

En anden vigtig faktor at overveje, når du skal vælge en ny bank, er kundeservice. Hvis du har et problem med din konto, vil du trods alt gerne kunne kontakte en person, der kan hjælpe dig med at løse det hurtigt og effektivt – ikke en person, der vil give dig en omvej eller sætte dig i venteposition i timevis. Den bedste måde at vurdere, hvor god en bestemt banks kundeservice er, før du skifter, er ved at læse online anmeldelser fra andre kunder, der tidligere har brugt deres tjenester

3) Tilgængelighed

Den tredje ting, der er vigtig at tænke over, når du vælger en ny bank, er tilgængelighed – nærmere bestemt hvor let det er for dig at sætte penge ind på din konto og hæve kontanter, når du har brug for det, uden at blive opkrævet absurd høje gebyrer for hæveautomater. Hvis du bor i et landområde eller rejser ofte, er dette særlig vigtigt, da mange banker har begrænsede filialer og opkræver høje gebyrer for at bruge pengeautomater uden for netværket. Lav noget research i forvejen, så du kan finde et institut, der passer bedst til dine unikke behov.

Konklusion:

Heldigvis er der noget, du kan gøre ved det! Det er relativt nemt at skifte bank, og der findes masser af muligheder. Du skal bare sørge for at lave noget research i forvejen, så du kan finde en, der passer til dine behov. Tak, fordi du har valgt at lave bankforretninger hos os!