Få råd til større aktieinvesteringer ved at samle dine lån

Det er ikke unormalt at have flere forskellige lån, når du er kommet et godt stykke i tilværelsen. Det er ofte en belejlig måde at kunne få råd til det, du drømmer om, noget tidligere, end hvis du skulle spare op til det. Men at være bundet af en masse lån har også betydning for, hvor fleksibel din økonomi kan være.

Hvad er fordelen ved at samle lån

Når du optager lån, dedikerer du en del af din faste månedlige indkomst til at afdrage på din gæld, om det så har været til en bil, hus eller til en stor, uforudset regning. Og hvis du er vant til at investere, kender du naturligvis også renters rente effekten, som i dette tilfælde arbejder imod dig. Ved at samle lån, vil du kun have ét sted at skulle afdrage, så der er kun den ene rente at kere sig om. Når du investerer, handler det om at sprede risikoen udover flere aktier eller indeksfonde, men når det handler om lån, handler det om at samle det ét sted, fordi der er nogle andre mekanismer på spil.

Det er selvfølgelig forskelligt fra lån til lån, hvor meget og hvilke typer af lån, du kan samle, men du kan potentielt spare mange penge i månedlige udgifter ved at samle flere af dine låneaftaler.

Mere luft i økonomien giver flere investeringsmuligheder

Det er ofte en fordel at samle lån, fordi det giver mere luft i økonomien. Når du kun skal betale af på ét lån og dets rente, vil du kunne opleve en forskel i dit overskydende rådighedsbeløb. Og det kan du som bekendt bruge, som du har lyst til, når faste udgifter er blevet dækket.

Når du spreder dine kreditter over flere banker, vil du både have flere gebyrer, da hvert lån har nogle standard administrationsgebyrer, som du betaler, men når det kommer til lån, er det også en fordel at have 200.000 i gæld hos én bank end 50.000 i gæld hos fire banker. Det skyldes måden, som renten på lån er skruet sammen, hvor lavere lånebeløb har højere rente. Når du så samler dine lån, vil du have den samme gæld, men til en lavere rente. Det er ikke kun smart, hvis man er i økonomiske vanskeligheder, men noget, som alle bør gøre for at optimere sin gæld mest muligt.

Gevinsten kan du eksempelvis bruge til at investere med, så du har et større beløb at købe aktier eller obligationer for, der i det lange løb kan give et positivt afkast, som du derfor kan bruge til fremtidige udgifter, som for eksempel renoveringer, jubilæer eller en opsparing til din pension – eller måske til helt at betale dit lån af før tid, så du igen har fri rådighed over din økonomi.

Find det bedste samlelån

Det skal dog nævnes, at der er stor forskel på samlelån og disses omkostninger. Prisen på lån kan variere med en faktor på helt op til 5.5, så det er vigtigt, at du som låntager sammenligner dine muligheder, før du skriver under på noget. Her bør du med bruge en sammenligningsplatform til at indhente personlige tilbud på samlelån for dig, så du hverken skal ned i banken eller bruge kræfter på at trawle lånemarkedet manuelt. LendMe er Danmarks største platform for sammenligning af lån, og sender dig et overblik over de forskellige tilbud, som bankerne har givet ud fra din ansøgning. Herefter kan du frit vælge, om du vil tage imod et af de tilbud. Du kan derfor nemt selv finde et godt og billigt lån, så du ikke ender med at vælte din privatøkonomi.