Den store fordel ved futures handel

Nu til dags kan man handle med aktier for tonsvis af forskellige måder, og det kan af og til være svært at beslutte sig for, hvilken metode man skal vælge. I denne artikel giver vi dig et overblik over, hvorfor nogle vælger at benytte sig af futures til deres investeringer – også kaldet en futureskontrakt.

Futures er en fast aftale i fremtiden

Det siger måske lidt sig selv, at futures foregår i fremtiden, da ordet “futures” betyder “fremtid” på dansk. Dette kan dog give dig dog store fordele – hvad end du er køber eller sælger.

 

Når man underskriver en futureskontrakt, forpligter både køber og sælger sig nemlig til at handlen med et bestemt aktiv – det kan være alt fra råvarer til danske aktier – skal indgå i fremtiden på et bestemt tidspunkt og til en bestemt pris. Disse aftaler vil fremgå af kontrakten, og det er derfor ikke muligt for hverken sælger eller køber at bryde den. Det er præcis hér, at futures kan være fordelagtigt. Situationen vil dog aldrig være den samme for køber og sælger, og derfor vil vi udpensle den store fordel nedenfor – først fra købers perspektiv og derefter fra sælgers perspektiv.

Fra købers perspektiv

Hvis du eksempelvis regner med, at værdien på aktivet vil stige i værdi over den næste periode, kan du underskrive kontrakten hvorpå aktivet står til en lavere pris, end hvad du tror, aktivet er værd i den kommende fremtid. På den måde kan du komme i besiddelse af et aktiv, som er mere værd, end hvad du reelt ender med at betale for det.

Fra sælgers perspektiv

På lige fod med køber, kan sælger også vælge at underskrive en futureskontrakt til en pris, som vedkommende regner med er højt sat, i forhold til hvad aktivet er værd i fremtiden. Måske regner sælger med, at aktivet vil falde i værdi, og deraf vil sælger opnå et større afkast af aktivet ved hjælp af en futureskontrakt.

 

Er du interesseret i at investere i futures eller overvejer du, om du skal forsøge at sælge dine aktiver via en futureskontrakt? Så besøg hjemmesiden her og find ud af, hvilke muligheder du har.

Fremtid er lig med spekulationer

Som eksemplerne ovenfor – både ud fra købers og sælgers perspektiv – er det kun muligt at drage denne store fremtids-fordel af futures handler, hvis man er god til at spekulere, og hvis man kan gøre det bedre end modparten af futureskontrakten. Det bør du altid have for øje, inden du kaster dig over futureskontrakter.