Typer af aktier du bør se nærmere på

Typer af aktier du bør se nærmere på

Det kan mange gange være nemt at inddele aktier i forskellige typer, for at gøre det nemmere at få et overblik, når man skal til at investere i aktier. Selvom man inddeler aktier i forskellige typer, er der stadig rigtig mange forskellige typer aktier at tage stilling til.

Derfor ser vi nærmere på nogle af de mest almindelige typer af aktier, som du med fordel kan se nærmere på. Hvilke typer aktier der er de bedste for dig, vil i sidste afhænge af hvilken strategi du investerer efter, herunder om du investerer på den korte eller den lange bane.

Vi ser blandt andet nærmere på de defensive og cykliske aktier, samt de meget fordelagtige udbytteaktier. Læs derfor med videre her på siden, for at finde inspiration til de typer af aktier, som du kan se nærmere på at investere i.

Defensive aktier

De defensive aktier er som navnet antyder den type af aktier, hvor der ikke er det helt vilde vækstpotentiale, men som omvendt vil være en sikker investering. Defensive aktier er ofte aktier der befinder sig på markeder, hvor der ikke er de store udsving på markederne.

Det vil eksempelvis være medicinalvirksomheder, der stadig vil opleve den samme efterspørgsel på deres produkter, i tider hvor økonomierne ellers halter i samfundene. De defensive aktier er altså ikke mindst de aktier, der ikke vil blive påvirket under finanskriser, eller andre markedskræfter, der sender aktiemarkederne til bunds.

Cykliske aktier

Modsat de defensive aktier er de cykliske aktier mere volatile, og vil svinge meget op og ned i aktiekursen. Det gør de cykliske aktier til mere usikre investeringer, men omvendt også til aktier, der har et meget større vækstpotentiale.

Cykliske aktier vil blandt andet være aktier der er påvirket af samfundsøkonomien, eksempelvis rejsebranchen, som vil opleve faldende omsætning, når der spares på pengene rundt om i samfundet. Når økonomierne til gengæld forbedres, vil de cykliske aktier opleve en større vækst på kortere tid, sammenlignet med de defensive aktier.

Udbytteaktier

Udbytteaktier er de aktier der giver et udbytte af aktieselskabets overskud. Det vil sige at du ikke kun vil få afkast af en stigende aktiekurs, men også en direkte udbetaling af aktieselskabets overskud.

Det gør både udbytteaktier til meget fordelagtige, og samtidig meget populære aktier. Der findes mange danske og internationale udbytteaktier, som hvert år udbetaler udbytte til deres aktionærer. Udbytteaktier kan, hvis de kombineres med defensive aktier, være meget gode investeringer på den lange bane.

Læg en strategi når du investerer i aktier

Du kan med fordel lægge en strategi når du investerer i aktier, da det gør det nemmere at holde dig inden for de rammer, som du mener giver dig den største chance for succes på aktiemarkedet.

Meget kan klares via computeren, men det kan også være fordelagtigt, at have relevant information lige ved hånden. Det kan være med opslag på whiteboard, hvor du med tavlemagneter kan hænge alt det op, som er brugbart i forbindelse med dine investeringer.

https://www.larko.dk/ kan du finde en masse brugbart udstyr til kontoret, som kan gøre det nemmere og ikke mindst mere overskueligt, når du sidder og kigger på dine investeringer.