Som aktieinvestor er det vigtigt med god IT sikkerhed

Aktieinvestorer skal beskytte sig selv mod it-trusler. Det er ikke kun en god idé, men også nødvendigt. Der er mange it-trusler, der kan true din investering. Her er nogle af de mest almindelige it-trusler, som aktieinvestorer skal være opmærksomme på:

Phishing-angreb:

Phishing-angreb er et forsøg på at snyde dig til at afsløre personlige eller finansielle oplysninger. De kan ske via e-mail, beskeder på sociale medier eller sms.

Malware – skadelig software:

Skadelig software kan ødelægge din computer, stjæle dine oplysninger eller give dine oplysninger videre til uvedkommende. Det kan være i form af virus, trojanske heste eller ransomware.

Hacking:

Hacking er et uautoriseret forsøg på at få adgang eller at kontrollere en computer eller andet teknisk udstyr. Hackere forsøger muligvis at stjæle eller manipulere aktieinvesteringoplysninger.

Aktier og it-sikkerhed:

Du skal være særligt opmærksom på it-sikkerhed, hvis du investerer i aktier. Hvis du handler online, kan din computer, tablet eller mobil være i fare for at blive hacket. Derfor er det vigtigt at være opmærksom på sikkerheden. Hvis du f.eks. handler via en mægler, kan du fx risikere at miste dine penge til en hacker. Derfor skal du sørge for, at din mægler eller bank har gode it-systemer. Du skal også sørge for, at du selv har gode it-systemer, hvis du handler online.

Hvad kan du gøre

Så når du investere i aktier og ofte gerne vil tjekke dagens aktie kurser, hvad kan du så gøre for at beskytte dig selv og dine investeringer? Her er nogle gode råd:

  • Installer antivirus-software på alle dine enheder (computer, tablet, mobil).
  • Opdater softwaren på din computer, tablet og mobil.
  • Installer en firewall, som kan beskytte din computer mod uautoriseret adgang.
  • Brug et stærkt kodeord.

Du skal også være opmærksom på, at der er nye falske nyheder, der bliver spredt på de sociale medier. Det kan være, at nogle ting bliver skrevet for at påvirke aktiekursen. Du bør derfor være sikker på, at du kun deler nyheder, som du stoler på. Til slut vil vi anbefale at du er særligt opmærksom på sikkerheden, når du handler aktier online. Det er vigtigt, at du gør alt, hvad du kan for at beskytte dine oplysninger mod uvedkommende.

Hvis du er i tvivl

Hvis du er i tvivl om du har den nødvendige sikkerhed for at kunne handle med aktier, kan du kontakte din bank eller mægler. De kan fortælle dig mere om, hvordan du beskytter dig selv online. En anden mulighed er at kontakte din it-leverandør. De kan hjælpe dig med at lave de nødvendige sikkerhedsforanstaltninger.

Beskyt din internetforbindelse

Det er meget vigtigt at beskytte din internetforbindelse. Det kan du gøre ved at beskytte din internetforbindelse med en kode, som kun du kender.

Hvis du bruger et trådløst netværk

Hvis du bruger et trådløst netværk, skal du sørge for at beskytte det med et kodeord. Et trådløst netværk skal altid beskyttes med et kodeord, så du ikke risikerer, at uvedkommende får adgang til dine oplysninger.

Få fat i en professionel

Du kan også altid vælge at tage fat i en professionel, hvis du er i tvivl om du har den nødvendige sikkerhed. Det kan være en god idé at tage fat i en professionel, hvis du ikke selv er sikker på, at du har den nødvendige sikkerhed. Du skal også kontakte en professionel, hvis du ikke selv har tid til at sikre din it-sikkerhed. Klik her, hvis du vil vide mere.

Konklusion

Så selvom du er en aktieinvestor, skal du ikke glemme at have fokus på din it-sikkerhed. Den kommer til at påvirke dine investeringer. I dag er der mange måder hackere kan forsøge at få adgang til dine oplysninger og investeringer, it-sikkerhed skal derfor tages alvorligt.