Skal du investere i aktier eller kryptovaluta?

Tænk at investering kunne blive et emne, der skulle blive hot. Det er det blevet inden for de sidste par år, hvor ny teknologi har gjort det almindeligt selv at styre sine investeringer. Hvis du også er blevet grebet af investeringsfeberen, så spørger du måske dig selv, hvad du skal investere i? Bliv klogere her.

 

Der bliver talt rigtig meget om investering i disse år. Det er på få år blevet normaliseret at investere som en slags hobby. En af de helt store årsager til det er selvfølgelig, at vi i dag nemt og enkelt kan investere direkte fra vores telefoner. Her kan man få hjælp og vejledning samt nemt holde styr på sine penge.

 

Der er dog stor forskel på, hvad man investerer i. De klassiske investering som aktier og ejendomme er selvsagt oplagte valg. Men der er også kommet nye, mere tilgængelige og alternative typer investing såsom kryptovaluta på bordet. Der er særligt mange unge, visionære investorer, som begiver sig ud i kryptoinvestering. Men som ny investor, skal du så kaste dig ud i aktier eller kryptovaluta?

Krypto versus aktier

Det er vigtigt at vide, at der er stor forskel på at investere i krypto og aktier – og så alligevel ikke. Der findes krypto, der er sikrere end andre, ligesom der findes aktier, der er mere usikre end andre. Uanset hvad man investerer i, så er det aldrig fuldstændig sikkert at investere. Man kan dog helt overordnet sige, at kryptomarkedet er svingende og usikkert, mens nogle dele af aktiemarkedet er mere sikkert. Hvis man drømmer om at tjene hurtige penge på at investere, så er der nok større chancer på kryptomarkedet. Der er dog lige så stor chance for, at man mister penge i den periode. For at forstå hvordan det fungerer, så læs mere om kryptovalutakurser her.

 

Hvor stor er din risikovillighed?

Det første, du altså kan spørge dig selv om, er, hvor stor din risikotolerance er. Når du investerer i krypto, så er det større risici. Det er dog samtidig også det, der giver de mange muligheder. Du kan investere i kryptovaluta, hvis du tror på projektet. Ideen om en decentraliseret økonomi, hvor vi begynder at tænke økonomiske systemer på en ny måde – eller hvis du håber på at tjene hurtige penge på nogle krypto, der vokser stærkt. Dog velvidende, at du lige så godt kan miste dine penge.

 

At investere i aktier er et udtryk, der favner bredt. Du kan investere i aktier med stor risikovillighed, eller du kan investere i aktier med stor sikkerhed. Men generelt kan man sige, at hvis du gerne vil opbevare dine penge noget mere sikkert, og med håbet om at de stiger i værdi henover årene i stedet for at tabe værdi på bankkontoen, så er aktier den helt rigtige måde at investere på. Derfor er det altså et meget grundlæggende og principielt spørgsmål, du skal stille dig selv. Hvad ønsker du at opnå med dine investering? Hurtigt gevinst med risiko eller relativt sikker vækst over tid?