Investering med meget høj risiko: Forbrugslån til at geare investeringer hvis man kan slå renten

Dette indhold er sponsoreret og ikke en anbefaling. Investering for lånte penge anbefales ikke.

Det er altid en god idé at investere, for man har mulighed for at tjene de investerede penge ind igen, uden at man selv skal gøre meget. Men der er mange, der ikke investerer, enten fordi de er bange for at miste deres penge, eller fordi de ikke synes, at de har penge nok. Men man kan faktisk sagtens investere i aktier med penge fra et forbrugslån, og det kan samtidig være med til at finansiere tilbagebetalingen af selvsamme lån.

Hvordan kan et forbrugslån bruges til at geare investeringer?

Et forbrugslån kan bruges til at geare investeringer, fordi det giver låntageren mulighed for at låne flere penge end de egentlige indskud. På den måde kan man for eksempel købe aktier for 100.000 kr., hvis man kun har 50.000 kr. selv. Forbrugslån hos tjeklån er for eksempel velegnet til dette formål. Dette kaldes gearing og giver låntageren mulighed for at tjene (eller tabe) mere på investeringen, da afkastet bliver fordelt på et større beløb. Dog skal man være opmærksom på, at der er en risiko forbundet med at geare investeringerne, for hvis aktiekursen falder, så vil der også være et større tab forbundet med investeringen.

Hvis man ikke kan slå renten på sit forbrugslån, hvad sker der så?

Der er dog altid risiko for, at investeringerne ikke giver det ønskede afkast, og at man derfor ikke slår lånets renter. Hvis man ikke kan slå renten på sit forbrugslån, så kan det have flere konsekvenser. For det første vil det betyde, at man vil have en højere månedlig ydelse, da renten typisk stiger, hvis man ikke kan slå den. Dette kan gøre det svært at få enderne til at mødes i budgettet og dermed skabe økonomisk uro i hjemmet. Yderligere kan det også have indflydelse på ens kreditværdighed, da et forbrugslån med en høj rente typisk er et tegn på, at man har svært ved at betale sine regninger og dermed er en risiko for långiver. Dette kan gøre det svært at optage nye lån i fremtiden eller få bedre vilkår på de lån man allerede har.

Kan alle typer af investeringer geares med et forbrugslån?

Alle investeringer kan i og for sig geares med et forbrugslån. Et lån gjort online er typisk ikke begrænset til bestemte ting, og man kan derfor frit gøre med pengene, som man vil. Derfor kan man sagtens geare investeringer i for eksempel aktier, obligationer, bolig eller virksomheder.

Hvis man har styr på sin aktieinvestering kan man altså med fordel bruge et forbrugslån til at geare sine investeringer.

Bemærk: dette indhold er ikke en anbefaling. Investering for lånte penge anbefales ikke.